Doorbraak in dossier rond meeuwenproblematiek in de haven van Antwerpen
Na bijna tien jaar aandringen is er eindelijk een belangrijke doorbraak gerealiseerd in het dossier rond de meeuwenproblematiek in de haven van Antwerpen.
Net als vorig jaar voert België een rapportage-oefening uit onder het wettelijk kader van het HNS Verdrag 2010. Het doel van dit Verdrag is om een adequate, snelle en effectieve vergoeding te garanderen voor schade aan personen en eigendommen in verband met het transport van gevaarlijke en schadelijke stoffen (HNS) over zee. ‘HNS’ betreffen verschillende chemische stoffen, waaronder gevaarlijke bulkladingen, zoals hier vermeld, en omvatten o.a. LPG, LNG, olie (persistent en niet-persistent), vaste stoffen, vloeistoffen, etc.
Om de Belgische regelgeving na te leven, wordt verwacht dat principal en fysieke ontvangers van HNS, zoals bv terminals, opslagfaciliteiten, chemische bedrijven, handelaren, enz. uiterlijk tegen 15 maart 2025 een rapportageformulier indienen bij dgmar.reg@mobilit.fgov.be. Dit rapport brengt geen financiële bijdrage met zich mee vóór de inwerkingtreding van het Verdrag.
Meer informatie is te vinden op deze link. Alle vragen kunnen worden gericht aan dgmar.reg@mobilit.fgov.be.
Na bijna tien jaar aandringen is er eindelijk een belangrijke doorbraak gerealiseerd in het dossier rond de meeuwenproblematiek in de haven van Antwerpen.
De Europese Unie heeft met de nieuwe ‘stop-de-klok’-richtlijn besloten om de invoering van bepaalde verplichtingen uit de CSDDD en de CSRD uit te stellen, wat
Operation Clean Sweep (OCS) evolueerde van een vrijwillig engagement van de kunststofproducenten om kunststofpellet verliezen te beperken naar een engagement van de hele waardeketen met
Neem contact op