Alle artikels

Alfaport Voka neemt opnieuw deel aan de Voka Zomerstage

Ook dit jaar neemt Alfaport Voka deel aan de Voka Zomerstages, die een brug slaan tussen de politieke wereld en het bedrijfsleven. Jef Van Den Bergh, federaal parlementslid (CD&V); Maarten De Veuster, Vlaams parlementslid (N-VA) en federaal staatssecretaris Nicole De Moor (CD&V) brachten een bezoek aan de haven- en logistieke bedrijven Gilbert De Clercq, Aertssen Group en PSA.

Jef Van den Bergh bezocht op 23 augustus transport- en logististiek bedrijf Gilbert de Clercq waar hij inzicht kreeg hoe een logistieke dienstverlener inzet op de circulaire transitie. Dankzij een duurzaam bandenbeleid krijgt een vrachtwagenband tot wel 6 levens. Op de spiegelafstelplaats werd duidelijk welk maatregelen er genomen worden om de veiligheid van de chauffeurs en weggebruikers ten allen tijde te kunnen garanderen. Daarna volgde de praktijkervaring.

Maarten De Veuster was op 29 augustus te gast bij de Aertssen Group en bezocht de Transport en Logistiek Site in de Waaslandhaven. Na de toelichting over het bedrijf en de duurzame & innovatieve logistieke oplossingen, volgde een rondleiding op de logistieke site in de Waaslandhaven.  Vervolgens werd er ingescheept op een binnenschip met bestemming Kreekraksluizen te Zeeland.

Staatssecretaris Nicole de Moor nam al voor de tweede maal deel aan de Zomerstages en bracht deze keer een bezoek aan PSA Antwerp NV – PSA BDP. Cameron Thorpe, CEO van PSA Belgium duidde de toekomstplannen van de groep en de lopende investeringen in Antwerpen. Met de renovatie van de Europa-terminal (samen met Port of Antwerp-Bruges) maken ze de terminal future-proof voor de ontvangst van de allergrootste containerschepen, in lijn met de andere terminals van de groep. Dé uitdaging daarbij is dat tijdens deze grondige renovatie de terminal actief blijft en schepen worden behandeld! Het management duidde tevens de elementen waarop wereldwijde hoofdkwartieren dergelijke investeringsbeslissing nemen en de positie die Vlaanderen en de Antwerpse haven hierbij innemen. Jurgen De Wachter, general manager containers leidde mevrouw De Moor en haar collega’s rond op de terminal en nam haar mee in de wereld van de wereldwijde logistieke planning en hoe die puzzel samen komt op een containerterminal!

Neem contact op

Dr. Stephan Vanfraechem 

Algemeen directeur Alfaport Voka

stephan.vanfraechem@voka.be

Tel: +32 3 206 58 70

Dr. Stephan Vanfraechem

Neem contact op

Sofie Coppens

Adviseur milieu en duurzaamheid

sofie.coppens@voka.be

Tel: +32 3 206 58 66

Sofie Coppens