Alfaport Voka haven thema's

schip met anker en kranen

Belangenbehartiging behoort tot dé kerntaak van Alfaport Voka. Als organisatie positioneren we ons rond alle strategische havenonderwerpen en werken we doelgericht op dossiers die belangrijk zijn voor onze leden. Het is uiterst belangrijk dat we de belangen van de private havengemeenschap op uiteenlopende relevante domeinen behartigen aangezien onze ondernemingen geconfronteerd worden met veranderende omstandigheden en nieuwe wet- en regelgeving.

Het creëren van rechtszekerheid op het vlak van vergunningen is de huidige hoofdprioriteit van Alfaport Voka. De haven van Antwerpen heeft nood aan zekerheid indien ze competitief wil blijven ten opzichte van andere wereldhavens. In elk havendossier eisen investeerders namelijk zekerheid voor hun investeringen.

Alfaport Voka houdt een vinger aan de pols van alle belangrijke ontwikkelingen voor de haven en neemt zelf initiatieven daar waar nodig. Een nauw contact met de vele stakeholders en alle niveaus van overheden maken het mogelijk om de belangen van onze leden te verdedigen. Alfaport Voka bewaakt steeds de neutraliteit in het debat.

schip met anker en kranen

Onze haven thema's

Hieronder vindt u een overzicht van de thema’s waar Alfaport Voka zich voor de haven van Antwerpen voor inzet. Klik door om meer informatie over elk thema te ontdekken. 

HET PLATFORM VAN & VOOR ONDERNEMINGEN EN BEROEPSVERENIGINGEN UIT DE ANTWERPSE HAVEN

Over Alfaport Voka

Alfaport vzw, de federatie van havengebonden en logistieke bedrijven in de haven van Antwerpen, en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland – sloten een strategisch alliantie akkoord.

Alfaport Voka is het platform van en voor ondernemingen en beroepsverenigingen uit de Antwerpse haven binnen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen –Waasland.

Alfaport Voka behartigt de belangen van de private havengemeenschap en vertegenwoordigt  haar leden op alle beleidsniveaus.