Alle artikels

Aanwerving Eric Verlinden – program manager The Way Forward

Eind 2021 sloten Alfaport Voka en het Havenbedrijf Antwerpen met ‘The Way Forward, een ambitieus akkoord over de verdere ontwikkeling van digitale applicaties die de logistieke efficiëntie en veiligheid binnen de Antwerpse haven moeten verbeteren. In dit akkoord staat een solide digitale infrastructuur, gebaseerd op het principe van datadeling, centraal. Deze digitale versnelling is even fundamenteel voor de competitiviteit van de Antwerpse haven als overige basisinfrastructuur zoals wegen, sluizen, kades, etc.

Alfaport Voka ziet in Eric de perfecte match om de rol van program manager voor The Way Forward in te vullen aangezien hij als project manager verschillende gelijkaardige cruciale projecten heeft geleid. Zo heeft hij de voorbije jaren invulling gegeven aan het project “Gateway to Government”. Dit project heeft als prioriteit om de digitale noodprocedure te ontwikkelen en in een verdere fase het Verification Management Systeem uit te rollen wat een controlesysteem is voor douane. 

Eric heeft daarnaast ook met andere partijen gewerkt aan een voorstel voor een Gateway2Britain project, dat als doel heeft om de grenscontroleprocessen in het verkeer met de UK te digitaliseren en een green corridor te realiseren over het Kanaal heen.

Bij Alfaport Voka zal Eric de implementatie van de IT-projecten coördineren die door de leden/stuurgroep van “The Way Forward” werden geselecteerd en die belangrijk zijn voor de verdere digitalisatie van de haven gerelateerde activiteiten.

Neem contact op

Eric Verlinden 

Projectmanager The Way Forward

eric.verlinden@voka.be

Tel: +32 3 206 58 69

Eric Verlinden Alfaport Voka

Neem contact op

Dr. Stephan Vanfraechem 

Algemeen directeur Alfaport Voka

stephan.vanfraechem@voka.be

Dr. Stephan Vanfraechem

Neem contact op

Jan Van Wesemael

Senior Advisor Customs & Compliance

Jan.VanWesemael@voka.be