Alle artikels

Jaarverslag thema: Community

Hier vindt u een samenvatting van de informatie uit ons jaarverslag 2022 met betrekking tot het haven thema community.

Community manager voor Alfaport Voka team

Alfaport Voka wil de band met haar leden versterken. Daarom breidde het Alfaport Voka team eind 2021 uit met een community manager het Alfaport Voka team. Via community building brengt Alfaport Voka de community samen en werkt ze aan het zelfbewustzijn en fierheid over havenondernemerschap. Ook is het de bedoeling om de verwezenlijkingen van de havensector en zijn impact op economie en maatschappij nog duidelijker in de verf te zetten. Alfaport Voka wil zo bijdragen aan een bredere én noodzakelijke communicatieinspanning om de Antwerpse haven als deel van de oplossing eerder dan deel van het probleem te positioneren. Door community building versterkt ze ook de uitwisseling tussen het Alfaport Voka-team en de leden.

Communicatie via diverse kanalen – zoals nieuwsbrieven, LinkedInposts, newsflashes en persberichten – is een belangrijke manier om de gemeenschap op de hoogte te houden van wat er allemaal leeft en het gemeenschapsgevoel te verhogen. De LinkedInpagina Alfaport Voka als community platform kende zo een meer dan verdubbeling van het aantal volgers in amper een half jaar (van 800 boven de 1700). Een nieuwe website www.alfaportvoka.be wordt in oktober 2022 gelanceerd.
• Om de gezamenlijke events van Cepa en Alfaport Voka duidelijker te positioneren, werd een gezamenlijk logo ontworpen. Onder de gemeenschappelijke noemer Cepa + Alfaport worden nu alle events en gezamenlijke communicatie gehuisvest.
• Alfaport Voka en Cepa verruimden hun gezamenlijk eventaanbod, om de private havengemeenschap verder te versterken en samen te brengen. Zo werd naast de bestaande events (Portlunches, Nieuwjaarsreceptie en Jaarevent) de gloednieuwe ‘Voorjaarsdrink’ in het leven geroepen, waarop ook alle bedienden van leden-bedrijven welkom zijn. De eerste editie in mei 2022 telde meer dan 500 aanwezigen en vond plaats in Bocadero, langs de oever van de Schelde. Dit event zal vanaf nu jaarlijks plaatsvinden.

Saskia Bultiauw

Saskia Bultiauw

community manager

saskia.bultiauw@voka.be

Communicatie kanalen

Communicatie via diverse kanalen – zoals nieuwsbrieven, LinkedInposts, newsflashes en persberichten – is een belangrijke manier om de gemeenschap op de hoogte te houden van wat er allemaal leeft en het gemeenschapsgevoel te verhogen. De LinkedInpagina Alfaport Voka als community platform kende zo een meer dan verdubbeling van het aantal volgers in amper een half jaar (van 800 boven de 1700).

Een nieuwe website www.alfaportvoka.be wordt in oktober 2022 gelanceerd.

Events

Om de gezamenlijke events van Cepa en Alfaport Voka duidelijker te positioneren, werd een gezamenlijk logo ontworpen. Onder de gemeenschappelijke noemer Cepa + Alfaport worden nu alle events en gezamenlijke communicatie gehuisvest.

Alfaport Voka en Cepa verruimden hun gezamenlijk eventaanbod, om de private havengemeenschap verder te versterken en samen te brengen. Zo werd naast de bestaande events (Portlunches, Nieuwjaarsreceptie en Jaarevent) de gloednieuwe ‘Voorjaarsdrink’ in het leven geroepen, waarop ook alle bedienden van leden-bedrijven welkom zijn. De eerste editie in mei 2022 telde meer dan 500 aanwezigen en vond plaats in Bocadero, langs de oever van de Schelde. Dit event zal vanaf nu jaarlijks plaatsvinden.

DOWNLOAD HET JAARVERSLAG ALFAPORT VOKA & CEPA 2022

Neem contact op

Saskia Bultiauw

Community Manager Alfaport Voka

saskia.bultiauw@voka.be

Tel: 0472 81 01 35

Saskia Bultiauw