Alle artikels

Havenbreed bedrijfsevent rond inclusief aanwerven

Op 25 april hield Alfaport Voka samen met de overige havenpartners een havenbreed bedrijfsevent voor CEO’s rond het thema inclusief aanwerven.

De afstemming van vraag en aanbod staat al geruime tijd onder zware druk. Alfaport Voka houdt een vinger aan de pols en bekijkt samen met haar leden welke initiatieven we als sector kunnen ondernemen. Zo hielden we op 21 november ll. een infosessie/debat rond het thema “Realiteit op de arbeidsmarkt: arbeidsvraag versus beschikbaar potentieel, waar zijn er nog mogelijkheden?”. De aanwezige HR-professionals gaven tijdens het levendige debat aan dat ze doordrongen zijn van de noodzaak van een meer inclusief aanwervingsbeleid maar dat ze daarin vaak teruggefloten worden door hun directie.

Op een overlegmoment met de werkgroep ex-talentenstroom, werd dit aangehaald en zo ontstond het idee om een havenbreed bedrijfsevent te organiseren voor bedrijfsleiders rond dit thema. Als een van de partners organiseerde Alfaport Voka dit event mee.

Bekijk via de linken de verschillende bijdragen:

02:04 – Cijfers rond de arbeidsmarktkrapte in de haven – Greet Van Dooren, Adviseur VDAB

24:00 – Keynote ‘Inclusief aanwerven: strategische keuze of strategische noodzaak?’ – Bart Moens, docent-onderzoeker Odisee Hogeschool

54:47 – Getuigenis vanuit Expedition Skills, een project van LOGOS en VDAB door Kim Stoelen, HR Manager – PSA BDP

01:01:50 – Getuigenissen vanuit het Randstad-Portilog Programma door Laure Decostere (Human Capital Officer – Remant; • Mariia | logistie… ) & Michael Gooremans (Teamleader – MSC; • Jana | opleiding … )

01:19:05 – Voorstelling Welt-traject van Voka Antwerpen-Waasland door Emma Cottenie

IMG_6194
event6

Neem contact op

Saskia Bultiauw

Community Manager Alfaport Voka

saskia.bultiauw@voka.be

Tel: +32 3 206 58 72

Saskia Bultiauw