Alle artikels

Drie belangrijke wegenwerven van start

Alfaport Voka informeert je graag over 3 belangrijke wegenwerven die van start gaan in regio Antwerpen:

  • Werken Tijsmanstunnel vanaf 30 januari

Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de tunnelwanden in de tunnelkoker richting Gent van de Tijsmanstunnel (R2). De werken zijn 30 januari gestart. De werken vinden ’s nachts plaats tijdens weekdagen, gespreid over vier weken. Overdag is de Tijsmanstunnel volledig toegankelijk voor doorgaand verkeer. Er zijn ook twee weekendsluitingen gepland: van 3 tot 6 en van 17 tot 20 februari. Tijdens de werken is een omleiding voorzien voor het verkeer richting Gent via de A12 en de Scheldelaan. De werken duren tot 24 februari.

Meer info over de timing van de afsluitingen

  • Verrebroekstraat in Beveren vier maanden afgesloten tussen E34 en rotonde

Gemeente Beveren startte op 30 januari met de heraanleg van de Verrebroekstraat (N451) tussen de E34 en de rotonde aan de Schoorhavenweg. Tijdens de werkzaamheden is de werfzone afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het Logistiek Park Waasland en de Waaslandhaven zijn bereikbaar via omleidingen. De werken duren tot de zomer 2023.

Meer info

  • Afrit Merksem uit Nederland afgesloten vanaf 19 februari

In het kader van de Oosterweelwerken sluit Lantis vanaf 19 februari de afrit in Merksem op de Antwerpse Ring (R1) af voor verkeer uit het noorden/Nederland. Het verkeer wordt tot het einde van de Oosterweelwerken in 2030 omgeleid via het complex Ekeren aan de A12 en de Noorderlaan. Verkeer moet dus een afrit vroeger de snelweg verlaten om naar Merksem of Luchtbal te rijden.

Meer info

Hier vind je een volledig overzicht van de wegenwerken in Antwerpen – Waasland.

Tijsmanstunnel

Neem contact op

Eliene Van Aken 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

eliene.vanaken@voka.be

Tel: +32 478 57 04 93

Eliene Van Aken