Alle artikels

Totaalrenovatie Beverentunnel

Vanaf midden april starten de voorbereidende werken om deze zomer aan te vangen met een totaalrenovatie van de Beverentunnel. De tunnel wordt gedurende een jaar volledig onder handen genomen en klaargestoomd voor de klimaat- en energie-uitdagingen van de toekomst. Het einde van de werken is momenteel voorzien tijdens de zomer van 2025.

De havenbedrijven in de directe en wijde omgeving zullen impact en hinder ondervinden van de werken. Agentschap Wegen & Verkeer geeft meer zicht op de geplande renovatiewerken, de timing en de tijdelijke transportsituatie via een informatieve webinar die online staat via hun website. De video kan je hier raadplegen.

Daarnaast zal AWV het project toelichten tijdens een infomarkt op woensdag 6 maart 2024. Een bezoek brengen kan doorlopend vanaf 16.30 tot 21.00 uur bij Katoen Natie, Burcht Singelberg, Ketenislaan 1 in Kallo. De infomarkt gaat door in blok E ‘Troubadour’ (vierde verdieping). Vooraf inschrijven is niet nodig. Je vindt de routebeschrijving hier.

Alfaport Voka zorgt ervoor dat bedrijven in deze regio betrokken zijn en blijven in dit proces. Samen met Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland werd met AWV een participatietraject met de bedrijven doorlopen om knelpunten te detecteren en milderende maatregelen te nemenAlfaport Voka engageert zich om bedrijven te blijven informeren over deze werken. Het is aangeraden om je verder voor te bereiden op de hinder en alle geïmpacteerde partijen (transporteurs, collega’s, leveranciers, …) te informeren.

De renovatiewerken aan de Beverentunnel zullen de volledige functionaliteit, veiligheid en gebruikerservaring verbeteren. Vanaf midden april zal er hierdoor impact en hinder zijn voor de havenbedrijven in de directe en wijde omgeving. Wij blijven ons als Alfaport Voka engageren om onze leden te informeren over de werken.

De LinkedIn post over dit onderwerp

Deel jouw mening over dit onderwerp via onze LinkedIn-post.

Deel dit artikel

Neem contact op

Tia Meyvis 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

tia.meyvis@voka.be

Tel: +32 3 206 58 67