Alle artikels

Nieuwe publicaties over het Inbound Release Platform

Het onboardingproces voor het Inbound Release Platform werd recent opgestart. Alle scheepsagenten en terminals in Antwerpen, Gent en Zeebrugge werden uitgenodigd om gebruik te maken van het Inbound Release Platform.

Binnenkort start ook de campagne voor de Import Consignment API gericht op expediteurs, douanevertegenwoordigers, logistieke dienstverleners en ontvangers van goederen.

De bedrijven en hun software- en netwerkpartners bereiden zich voor op de implementatie van het IRP die in juni start. Om de bedrijven te voorzien van de meest recente en volledige informatie publiceren we twee uitgebreide documenten:

  • Een tweede versie van de IRP-Message Implementation Guide (IRPMIG) die de technische specificaties van het IRP duidelijk beschrijft.
  • Een tweede versie van de IRP-Business Implementation Guide (IRPBIG) die de business processen en functionele toepassing van het IRP beschrijft.

Omdat we vanwege de douane nog niet de laatste versie van hun MIG document ontvangen hebben en ook enkele operationele processen nog niet helemaal finaal door hen werden vastgelegd, zijn niet alle gegevens in de IRPMIG en IRPBIG definitief. In de documenten werd duidelijk aangegeven waar er nog onzekerheden zijn. We zorgen voor bijkomende informatie over de vooruitgang op dat vlak zodra we die ontvangen. Ondertussen raden we iedereen aan om met de vandaag beschikbare gegevens aan de slag te gaan. De deadline voor implementatie komt dichterbij.

U kan deze documenten vanaf 29 februari vinden  de nieuwe IRP website : www.inboundrelease.com.

Voor bijkomende vragen kan u terecht op twf.aw@voka.be of Inboundrelease@nxtport.com.

De LinkedIn post over dit onderwerp

Deel jouw mening over dit onderwerp via onze LinkedIn-post.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Eric Verlinden 

Projectmanager The Way Forward

eric.verlinden@voka.be

Tel: +32 3 206 58 69

Eric Verlinden Alfaport Voka