Alle artikels

Roll-out Inbound Release Platform gestart!

NxtPort, Port of Antwerp Bruges en The Way Forward hebben samen een team opgezet dat in de komende maanden de bedrijven zal begeleiden bij de implementatie van het Inbound Release Platform en PN/TS. Het team plant in overleg met de betrokken bedrijven hun implementatie in functie van hun mogelijkheden en interne planning. Het blijft de ambitie om het gros van de niet-CPu bedrijven voor het einde van de zomer met het IRP te laten werken.

Zo ver zijn we echter nog niet. Er wordt door de douane nog volop gewerkt aan de hybride architectuur die nodig is voor het afschrijven van de TSD vrachtlijsten en ook de operationele diensten van de douane moeten nog worden ingewerkt op hun interne PN/TS applicaties. The Way Forward dringt er bij de douane op aan om een en ander zo snel als mogelijk intern te regelen.

Daarom wordt gestart met een pilootfase waarbij de bedrijven begeleid worden om behoedzaam naar PN/TS over te schakelen voor een beperkt aantal zendingen. Die piloten zullen eventuele fouten in de PN/TS productieomgeving aan het licht brengen, zonder impact op het logistieke proces. Die fouten kunnen snel worden rechtgezet en als dat niet kan worden teruggeschakeld naar de oude systemen. Bij de piloten is telkens de scheepsagent, de terminal en de aangever van de vervolgaangifte betrokken. De douane zal voorzien in contactpersonen binnen de operationele teams in elk haven.

De pilootfase zal zo kort als mogelijk worden gehouden. Zodra er voldoende vertrouwen is, zal het aantal aangiften in PN/TS worden opgeschaald en kunnen we echt spreken van een go-live.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Eric Verlinden 

Projectmanager The Way Forward

eric.verlinden@voka.be

Tel: +32 3 206 58 69

Eric Verlinden Alfaport Voka