Alle artikels

The Way Forward: Bulkchain

Naast de ontwikkeling van het Inbound Release Platform, worden binnen The Way Forward ook eerste stappen gezet voor de ontwikkeling van een tweede platform: Bulkchain. Dit project moet de breakbulk-community toelaten een aantal belangrijke processen te digitaliseren.

Bulkchain werd reeds eerder door NxtPort gedeeltelijk ontwikkeld en op vraag van de breakbulkbedrijven nemen we de verdere ontwikkeling ervan op in The Way Forward. Focus bij deze herlancering is het uitgaande proces voor breakbulkgoederen en de ontwikkeling van de digitale ‘permis’.
In een reeks workshops met de testbedrijven die Bulkchain nu al gebruiken en met een recent opgerichte Bulkchain-klankbordgroep werken we aan een nieuwe scopebepaling, business flows en business requirements. Er werd een plan van aanpak opgesteld met als doel om in 2024 belangrijke stappen in de herlancering van Bulkchain te zetten. Op 1 februari komt de klankbordgroep opnieuw samen om de scope en business requirements te valideren, een belangrijke stap naar financiering en opstart van dit project.
Breakbulkbedrijven die nog willen toetreden tot de klankbordgroep zijn meer dan welkom en kunnen zich aanmelden op twf.aw@voka.be.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Eric Verlinden 

Projectmanager The Way Forward

eric.verlinden@voka.be

Tel: +32 3 206 58 69

Eric Verlinden Alfaport Voka