Alle artikels

Nieuwjaarsreceptie Alfaport & Cepa groot succes!

750 medewerkers van lid-bedrijven van Alfaport Voka en externe stakeholders klonken op een uitdagend 2024.

Alfaport vzw en Cepa organiseerden op 9 januari in samenwerking met Port of Antwerp-Bruges hun traditionele nieuwjaarsreceptie in de Antwerpse Hilton. Tijdens een gezellige en druk bijgewoonde Nieuwjaarsreceptie blikte de voorzitter van Alfaport Voka, Bernard Moyson, terug op de positieve ontwikkelingen voor onze havencommunity, met name het IRP project dat we als brede community èn in eigen regie hebben opgezet. Onze voorzitter zei ook verheugd te zijn met het live gaan van het langverwachte CPU project. Hij vroeg de havengemeenschap weliswaar om het nodige geduld en professionalisme aan de dag te leggen tijdens de opstartfase waarin er zeker hick-ups te verwachten zijn. Rond de staking en de langzaamaan acties binnen de nautische keten van december 2023 kunnen we als Alfaport Voka enkel tevreden zijn dat de Vlaamse regering gelukkig de wil toont om verder te gaan met de reeds eerder beloofde hervorming van het loodswezen en er nu de volledige nautische keten bij betrekt. Onze voorzitter sloot af met een dringende boodschap aan de politici om werk te maken van de rechtszekerheid opdat onze havenondernemers zouden kunnen blijven zorgen voor de welvaart, ook in de toekomst!

Verder deed havenschepen Annick De Ridder een oproep aan het Vlaams Parlement om het stikstofdecreet snel goed te keuren. Verder riep de Schepen op om op alle vlak samen te werken want investeren kan enkel door samenwerking. De schepen rondde af met een hoop op een vlot vergunningstraject voor ECA.

Minister-President Jan Jambon zei verheugd te zijn met de Ineos vergunning want de innovatielocomotief van Vlaanderen moet immers kunnen blijven draaien. Hij riep de politici op om, net als de ondernemers die hindernissen nemen, dat ook te doen voor èn na de verkiezingen.

De LinkedIn post over dit onderwerp

Deel jouw mening over dit onderwerp via onze LinkedIn-post.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Saskia Bultiauw

Community Manager Alfaport Voka

saskia.bultiauw@voka.be

Tel: +32 3 206 58 72

Saskia Bultiauw