Alle artikels

Alfaport Voka participeert in douane event naar aanleiding van 15 jaar AEO

Op 20 juni organiseerde de Algemene Administratie van de douane en accijnzen een event over 15 jaar AEO. Jan Van Wesemael ging hierover in debat met anderen.

Ongeveer 250 deelnemers waren getuige van zeer interessante toespraken en panelgesprekken tijdens het event.
Tijdens het eerste debat werden de eerste commentaren gebracht op het recente voorstel van de Commissie om het komende decennium de grootse hervorming van de Douane Unie sedert de oprichting in 1968 door te voeren.
Jan Van Wesemael (Alfaport Voka) debatteerde hierover met dhr. Gerassimos Thomas (Director – General TAXUD), Kristian Vanderwaeren (Administrateur-generaal van de AAD&A) en Abram Op De Beeck (Customs and foreign trade manager – BASF).

Alfaport Voka drukte de bezorgdheid uit die leeft bij haar leden met betrekking tot een aantal van de nieuwe concepten die worden voorgesteld. Op termijn wordt AEO vervangen door “Trust & Check” waarbij aan een T&C een verregaande facilitering zal toegestaan worden. Ook het gebruik van een Europees aangifteplatform (EU Customs Data Hub) roept een aantal vragen op. De komende jaren worden, in overleg met de private sector, de nadere details uitgewerkt. Dit project zal ook worden geagendeerd in de WG Europese bepalingen (Nationaal Forum).

Neem contact op

Jan Van Wesemael

Senior Advisor Customs & Compliance

Jan.VanWesemael@voka.be

Tel: +32 3 206 58 68