Alle artikels

Verder uitstel van stikstofkader is onaanvaardbaar

Op 14 december 2022 verscheen een opiniestuk in De Tijd van gedelegeerd bestuurder Hans Maertens (Voka vzw -Vlaams netwerk van ondernemingen) over het risico op uitstel van het definitief stikstofkader. Alfaport Voka onderstreept dat het stikstofkader volgens het krokusakkoord 2021 zo snel mogelijk van kracht moet gaan.

Stikstof

Verder uitstel is onaanvaardbaar voor de projecten en verdere ontwikkeling in de haven. In de haven is er al jaren een dalende trend in de NOx emissies en dit ondanks de toename van de algemene trafiek. Deze verbetering is te danken aan maatregelen bij zowel de bedrijven als bij de technologische evolutie. Ook hier verwachten we trouwens nog een verdere daling door het gebruik van alternatieve brandstoffen en nieuwe technieken. Lees hier het opiniestuk.

Neem contact op

Dr. Stephan Vanfraechem 

Algemeen directeur Alfaport Voka

stephan.vanfraechem@voka.be

Dr. Stephan Vanfraechem

Neem contact op

Sofie Coppens

Adviseur milieu en duurzaamheid

sofie.coppens@voka.be

Sofie Coppens

In 2023 reiken Port of Antwerp-Bruges, Maatschappij Linkerscheldeoever, Alfaport Voka en Apzi-Voka de Sustainable Port Award uit. Met de award stimuleren we bedrijven om duurzame projecten op poten te zetten. Zo willen we de haven en de bedrijven die er werkzaam zijn toekomstbestendig maken.
Is jouw bedrijf bezig met een duurzaam project? Stel je dan nu kandidaat!
Elk project dat op de longlist verschijnt, krijgt visibiliteit via verschillende kanalen, maar ook in de pers. Lees hier alvast het artikel in De Tijd: ‘De toekomst zal duurzaam zijn of zal niet zijn’ | De Tijd
De genomineerde projecten krijgen een eigen promofilmpje.
De winnaar krijgt naast de award ook een duurzame beloning voor alle collega’s, een eeuwig ereplekje op de Sustainability Walk aan het Havenhuis in Antwerpen en in Zeebrugge, én een plekje in de jury van de volgende editie.
Inschrijven kan vanaf 10 november tot 5 december 2022: Stel je kandidaat voor de Sustainable Port Award 2023.
Meer informatie: https://www.oursustainableport.com/sustainable-port-award-2023?utm_campaign=sustainability-award-2023&utm_medium=article&utm_source=website&utm_term=de-tijd