Infosessie Infrabel

Samen met Essenscia, organiseerde Alfaport Voka op 18 september een tweede informatiesessie met Infrabel. Met deze bijeenkomst willen we alle spoorbetrokkenen op de hoogte houden van de verschillende infrastructuurwerken die lopende zijn of gepland worden.

Er werd onder meer stilgestaan bij volgende onderwerpen:

  • De voorbije maanden vonden een aantal incidenten in bundel Oorderen en Oudendijk plaats. Tijdens de vergadering werd besproken hoe de coördinatie hiervan geoptimaliseerd kan worden. Zo wordt er gewerkt aan een communicatietool voor de haven vanuit Infrabel.
  • De vooruitgang in het project rond de trieerheuvel, waarbij sporen en wissels van trieerinstallatie C worden vernieuwd, werd besproken. Het eind van de werken werd ondertussen opgeschoven naar 31/8/2024, wat een vertraging van 6,5 maanden betekend. Dit resulteert in een overlap met werken Oorderen en Bundel Q Schijnpoort. Hiervoor werden bijkomende milderende maatregelen afgestemd.
  • Voor de meeste werken aan lijn 11 (elektrificatie en extra spoor) zal het spoor buiten dienst gesteld worden tijdens het weekend. Als startdatum wordt gekeken naar november 2024, maar op het terrein zal dit vooral vanaf januari te zien zijn.

De volgende online sessie staat ingepland op 16 december 2024 van 14u tot 15u30. Inschrijven kan door het formulier hieronder in te vullen. Vragen die je gesteld wil zien op de sessie kan je sturen naar tia.meyvis@voka.be.  

Inschrijving infosessie

Deze sessie wordt digitaal georganiseerd op maandag 16 december om 14 uur.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Tia Meyvis 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

tia.meyvis@voka.be

Tel: +32 3 206 58 67