Alle artikels

Initiatieven private havensector in de strijd tegen drugs in de pers

Naar aanleiding van een nieuwe opstoot in het geweld tussen drugsbendes, lichtte Alfaport Voka de reeds genomen initiatieven zoals www.onzehavensdrugsvrij.be voor in een aantal kranten- en tv-interviews. Ook de noodzaak aan een versterking van de (federale) politiediensten in die strijd tegen drugs kwam aan bod.

Stephan Vanfraechem, algemeen directeur Alfaport Voka, ging onder andere in gesprek met minister Annelies Verlinden tijdens ‘Wakker op zondag’ op ATV op zondag 15 januari. Tijdens dat gesprek pleitte hij voor een versterking van de inspanningen in de bronlanden o.a. door gerichtere controles daar. Ook de noodzaak aan een nauwe samenwerking en uitwisseling van informatie tussen de publieke en de private sector kwam aan bod. 

Tijdens een interview met het VTM-journaal pleitte Vanfraechem voor een blijvende sensibilisering van medewerkers in de haven. Aangezien ook studenten potentieel al benaderd worden, is het belangrijk ook daar de inspanningen te verhogen. Ook de Duitse televisie, Gazet van Antwerpen, Nieuwsblad, VRT en de Tijd besteedden aandacht aan dit thema.

Ik wil een pluim werpen naar de publiek-private samenwerking. Dit kan een model zijn voor een samenwerking met een aantal andere administraties. We kennen de problematiek en vegen die niet onder de mat, ook niet als private sector. In een vertrouwenssfeer zitten we samen met de publieke sector rond de tafel om te kijken wat de beste tools zijn om te gebruiken.

Neem contact op

Dr. Stephan Vanfraechem 

Algemeen directeur Alfaport Voka

stephan.vanfraechem@voka.be

Dr. Stephan Vanfraechem