Alle artikels

Inspanningen sensibilisering tegen drugs krijgen internationale aandacht

De inspanningen die Alfaport Voka en Cepa leveren in de strijd tegen drugscriminaliteit kan rekenen op internationale erkenning. Buitenlandse media schenken aandacht aan de inspanningen van de private sector om hun medewerkers te beschermen en weerbaar te maken tegen de gevaren van illegale criminele netwerken in de haven.

Cepa en Alfaport Voka nemen namens de private sector al jaren de lead om onze Antwerpse havensector te wapenen tegen de drugscriminaliteit. Samen bepleiten we gepaste maatregelen om medewerkers in de haven beter te beschermen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met tal van publieke partijen zoals politie, justitie, douane, havenautoriteiten, …

De trekkersrol die Alfaport Voka in deze gezamenlijke strijd neemt, wordt ook in het buitenland erkend. Buitenlandse reporters doen beroep op de expertise van Stephan Vanfraechem, algemeen directeur van Alfaport Voka, om toelichting te geven rond deze problematiek.

Op de Zweedse Radio werd in het programma Konflikt (vanaf 40:40′) aandacht besteed aan de cocaïnetrafiek aangezien er het afgelopen jaar extreem veel cocaïne in beslag genomen werd genomen in de kleine haven van Helsingborg. Reporter David Rasmusson bezocht Antwerpen en liet verschillende partijen aan het woord waaronder Stephan Vanfraechem en Kristian Vanderwaeren, directeur-generaal van de Belgische douane Het programma omschrijft Antwerpen als Europa’s grootste cocaïnehaven, waar de publiek-private samenwerking al jaren een einde probeert te maken aan de smokkel en het dreigende geweld die daarmee gepaard kan gaan. Eerder maakten ook de Duitse publieke omroep ARD en commerciële omroep pro sieben een gelijkaardige reportage. In dit kader staat ook nog een interview met de Deense krant Politiken gepland.

Am I happy to talk about this topic? No, not at all. I would like to speak about other things, challenges but it's there and it will not disappear if we don't do anything about it.

Neem contact op

Dr. Stephan Vanfraechem 

Algemeen directeur Alfaport Voka

stephan.vanfraechem@voka.be

Tel: +32 3 206 58 70

Dr. Stephan Vanfraechem