Alle artikels

Nieuwe voorzitter Voka Havenvereniging Erik Chabot ziet voortrekkersrol van havens inzake multimodaliteit

Erik Chabot, bestuurder bij Honda Motor Europe Logistics en voorzitter van VeGHO, werd officieel aangesteld als voorzitter van de Voka Havenvereniging. Tijdens zijn voorzitterschap wil hij de rol van havens in het multimodale transportsysteem versterken.

Als cruciale schakel in de supply chain kunnen havens een voortrekkersrol spelen. 

We kunnen dit als havengemeenschap echter niet alleen. Voka Havenvereniging pleit al lang voor de nodige investeringen in infrastructuur. Maar ook een verregaande samenwerking tussen private actoren zal nodig zijn, zowel tussen de havengemeenschappen onderling als met verladers in het achterland. We reiken de hand naar andere sectoren om via betere multimodale connectiviteit een win-win te creëren.

Over Eric Chabot

 • °1962
 • Sinds 1991 werkend bij Honda Motor Europe Logistics n.v. (dochterfirma Honda Motor)
  Diverse posities doorlopen in supply & logistics management voor wagens, motorfietsen, power products en wisselstukken
 • Momenteel verantwoordelijk voor
  • Europese distributielogistiek voor producten
  • Toelevering van wisselstukken van leverancier tot Honda-dealers
  • Europese organisatie: ca. 1.000 medewerkers, 300.000 m² magazijnruimte en activiteiten over zeven Europese locaties
 • Hij volgt Marc Adriansens, managing director van ICO, op als voorzitter van de Voka Havenvereniging, in lijn van het systeem van tweejaarlijks roterend voorzitterschap.
Voka Havenvereniging Erik Chabot

Over Voka Havenvereniging

De Voka Havenvereniging, het samenwerkingsverband tussen Voka vzw en de Vlaamse Havenvereniging, werd opgericht in het najaar 2014. De vereniging fungeert als het platform van en voor de vier private havengemeenschappen in Vlaanderen (Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge). Deze havengemeenschappen zijn elk georganiseerd binnen de havencellen en havenraden van de Voka – Kamers van Koophandel (Alfaport – Voka Antwerpen-Waasland, VeGHO – Voka Oost-Vlaanderen en Apzi Zeebrugge & Oostendse Havengemeenschap – Voka West-Vlaanderen) en opereren in een actieve wisselwerking met het Voka Kenniscentrum. De vier Vlaamse zeehavens zijn samen goed voor een toegevoegde waarde van meer dan 30 miljard euro en een werkgelegenheid van bijna 230.000 FTE’s.

Neem contact op

Eliene Van Aken 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

eliene.vanaken@voka.be

Tel: +32 3 206 58 67

Eliene Van Aken