Alle artikels

Inspireer de jeugd en toon de kracht van de haven: Port Xpert Shipping

Inspireer jongeren met Port Xpert Shipping, georganiseerd door het Havencentrum. Sluit je aan en laat jongeren tijdens een bedrijfsbezoek met speeddatings de havenkracht ontdekken!

Jongeren kennen de shipping-sector amper, weten nauwelijks wat de meerwaarde van de haven is op vlak van arbeidsmarkt en economie. Dit geldt zelfs voor leerlingen uit economische of handelsrichtingen blijkt uit de imagobarometer van Port of Antwerp-Bruges. Met de daguitstap Port Xpert Shipping wil het Havencentrum daar verandering in brengen. Doel is om jongeren uit het 5de en 6de middelbaar te inspireren bij hun verdere studiekeuze en hen met een positieve blik naar shipping & logistiek te laten kijken.

Tijdens deze daguitstap brengen ze in de namiddag een bezoek aan een logistiek bedrijf in de haven, waar ze speeddaten met een 5-tal werknemers in diverse bediendeberoepen. Afgelopen schooljaar heeft het Havencentrum 20 groepen jongeren op deze manier kunnen inspireren. Omwille van de grote interesse van scholen wil het Havencentrum volgend schooljaar 32 sessies Port Xpert Shipping aanbieden. Daarvoor is het centrum op zoek naar extra bedrijven die een 2-tal keer per schooljaar een klas wil ontvangen. Scholen komen uit het Waasland of provincie Antwerpen.

Heeft jouw bedrijf interesse? Mail naar ellen.fels@havencentrum.be.

Ook al is het kort, het was voor de leerlingen echt een meerwaarde om eens een inkijk te hebben in een kantoorgebouw en contact te hebben met mensen op de werkvloer. De verhalen (jobinhoud, eigen carrière, beroepskeuzes, opleiding...) van deze werknemers zijn blijven hangen bij de leerlingen en zet hen aan tot nadenken over verder studeren en het maken van een studiekeuze.

De speeddate was interessant naar studiekeuze toe. Van één leerling kregen we te horen later in deze sector tewerkgesteld te willen worden.

De leerlingen vonden de gesprekken met de medewerkers echt interessant, het bezoek aan het magazijn sloot heel goed aan bij de theoretische leerstof in de klas.

Alles van dichtbij kunnen zien + goede uitleg is echt iets unieks. Het speeddaten was ook interessant.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Jobbeurs Beveren

EGTS Linieland verwelkomt op dinsdag 23 april voor de elfde keer werkgevers en werknemers op de jobbeurs in Beveren. Deze grensoverschrijdende jobbeurs is de ideale

Lees verder »

Neem contact op

Saskia Bultiauw

Community Manager Alfaport Voka

saskia.bultiauw@voka.be

Tel: +32 3 206 58 72

Saskia Bultiauw