Alle artikels

Jaarverslag thema: Arbeidsmarkt

Hieronder vindt u een samenvatting van de informatie uit ons jaarverslag 2022 met betrekking tot het haven thema arbeidsmarkt. 

The War for talent

Alfaport Voka organiseerde in het voorjaar van 2022 een eerste infosessie hr waarop alle geïnteresseerde leden uitgenodigd werden rond het thema War for Talent.

Verschillende partijen lichtten hun initiatieven hieromtrent toe waarna er interactie was tussen de bedrijven. Met de feedback van de bedrijven gaat Alfaport Voka vervolgens aan de slag. Deze infosessies/debat worden twee keer per jaar georganiseerd rond een havengebonden personeelsthema en zullen telkens openstaan voor de hr-verantwoordelijken van onze leden.

Alfaport Voka trekt debat op gang rond War for Talent

Employerbranding campagne

De employerbranding campagne www.jobsindehaven.be is medio 2022 weer volop doorgestart na de tijdelijke pauze ten gevolge van de coronaepidemie. Elke maand zet de campagne #myjobisbetterthanyours opnieuw een ongewoon profiel in de kijker. Hiermee toont de campagne aan dat de haven een boeiende en veelzijdige werkplek is waar ruimte is voor allerlei profielen, ongeacht de voorkennis of eerdere werkervaring. Ook uw bedrijf kan actief meewerken aan deze campagne en zo de eigen vacatures en mogelijkheden binnen het bedrijf bekend maken bij een breed publiek binnen de Antwerps-Wase regio.

Naast Facebook en Instagram loopt de campagne sinds begin 2022 nu ook op LinkedIn. Op de drie socialmediakanalen wordt een mix aan havengerelateerd nieuws gebracht (vacatures, sfeerbeelden, een blik achter de schermen, making-of van ambassador movies, jobbeurzen, …). Naast deze posts worden de maandelijkse ambassador movies ook telkens door een gerichte advertentiecampagne ondersteund naar de actieve bevolking uit regio groot Antwerpen. Op alle kanalen blijft het aantal volgers toenemen en ligt de engagement rate telkens boven de gemiddelde benchmark.

De competentiebarometer

De competentiebarometer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland genereert maandelijks inzichten op maritieme en logistieke jobs en dit op verschillende parameters zoals diploma, beroepsprofiel, arbeidscontract, taal, graad, jobdomeinen, functietitel en sector.

DOWNLOAD HET JAARVERSLAG 2022

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Dr. Stephan Vanfraechem 

Algemeen directeur Alfaport Voka

stephan.vanfraechem@voka.be

Tel: +32 3 206 58 70

Dr. Stephan Vanfraechem

Neem contact op

Saskia Bultiauw

Community Manager Alfaport Voka

saskia.bultiauw@voka.be

Tel: +32 3 206 58 72

Saskia Bultiauw