Alle artikels

HavenWijs slaat brug tussen onderwijs en arbeidsmarkt

Op 15 maart 2024 vindt HavenWijs plaats, een nieuw event waar havenbedrijven en onderwijs samenkomen.  Bedrijven komen er in direct contact met leerkrachten uit het hoger onderwijs en de derde graad middelbaar om potentiële samenwerkingen te verkennen en waardevolle connecties uit te bouwen.

Onderwijsinstellingen uit technische, logistieke en transportrichtingen zijn op zoek naar samenwerkingen met havenbedrijven. Vaak vinden ze hun weg niet naar de juiste bedrijven en komen ze ten rade bij Alfaport Voka, de beroepsverenigingen, het Havencentrum, Havenjobs.com, … Met de werkgroep rond Havenjobs hebben we een aantal onderwijsinstellingen eerder dit jaar ontvangen. Daarin gaven leerkrachten aan dat ze op zoek zijn naar gastsprekers, bedrijfsbezoeken, stageplaatsen, thema’s voor bachelor- of masterproeven en lesmateriaal.

Ook bedrijven zijn op zoek om potentiële werknemers zo snel mogelijk te kunnen enthousiasmeren voor een job in hun bedrijf. Veel bedrijven hebben vast en zeker relevante initiatieven om aan te bieden en zo een nuttige samenwerking aan te gaan met de onderwijsinstellingen.

Het initiatief is nu ontstaan om bedrijfsleven en onderwijs kennis te laten maken met elkaar tijdens HavenWijs. Als bedrijf kan je er gratis een stand nemen en in contact komen met leerkrachten. Zo kan je als bedrijf bijdragen aan de opleiding van toekomstige talenten en sta je als werkgever op de eerste rij wanneer ze afstuderen.

Klik hier voor meer info

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

C:\Users\saskia.bultiauw\Dropbox (KVKAW)\_Alfaport\Alfaport\COMMUNICATIE\NIEUWSBRIEVEN\2023\4. Nieuwsbrief april 23\Beelden\Havenjobs.png

Lancering havenjobs.com

Havenjobs.com, een havenbreed vacatureplatform, werd op 19 april gelanceerd. Het nieuwe webplatform bundelt zowel voor Antwerpen als Zeebrugge de vacatures in de logistiek, de maritieme

Lees verder »
Port Xpert

Port Xpert shipping

Port Xpert shipping is een dagprogramma voor de 3de graad secundair waarmee het Havencentrum jongeren wil enthousiasmeren voor jobs in de haven.

Lees verder »

Neem contact op

Saskia Bultiauw

Community Manager Alfaport Voka

saskia.bultiauw@voka.be

Tel: +32 3 206 58 72

Saskia Bultiauw