Alle artikels

2e Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Op 8 december organiseert Febetra voor de tweede maal de “Dag van de Vrachtwagenchauffeur”. De reden van dit initiatief is voor de hand liggend: uit chauffeursbevragingen blijkt dat chauffeurs zich onvoldoende gewaardeerd vinden. Slechts 18% geeft aan voldoende waardering te krijgen.

Daarom is het op 8 december 2022 de Dag van de Vrachtwagenchauffeur zowel in België, als in Nederland. Hoogste tijd om alle vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Want zonder deze hardwerkende mannen en vrouwen geraken al die levensmiddelen, bouwmaterialen, pakketten, medicijnen, hygiëneproducten, kleding en bestellingen niet op hun bestemming.

Om deze dag mogelijk te maken, zoekt Febetra partners die actief bijdragen aan het slagen van deze dag. Febetra vraagt dan ook actieve deelname van zoveel mogelijk ondernemingen uit onze sector!

Wat wordt er van de partners verwacht? De deelnemende bedrijven wordt gevraagd op 8 december iets leuks te organiseren voor de chauffeurs die bij hen over de vloer komen om goederen te laden en/of te lossen: een kopje koffie, een versnapering, een kaartje… De invulling laat Febetra volledig aan de deelnemende bedrijven over. Zolang de boodschap “Bedankt voor het uitstekende werk dat jullie verrichten “ maar duidelijk overkomt.

Inschrijven kan via de website. Inschrijven kan zelfs als de actie nog niet echt duidelijk bepaald is. Zodra het deelnemend bedrijf een duidelijker beeld heeft van de actie, wordt de website aangepast.

Op de website vinden de bedrijven ook een toolkit om de buitenwereld te laten weten dat ze ook deelnemen.
De “Dag van de Vrachtwagenchauffeur” kan ook gevolgd worden op:


Facebook
LinkedIn
Twitter

Neem contact op

Eliene Van Aken 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

eliene.vanaken@voka.be

Eliene Van Aken