Alle artikels

Nieuwe fiets- en wandelbrug over de Schelde

Alfaport Voka nam woensdag 13 december deel aan de laatste werkbank Scheldebrug. De opdracht zal in het voorjaar van 2024 in de markt geplaatst worden.

In 2020 koos, na onderzoek van verschillende alternatieven en varianten, de Vlaamse regering en stad Antwerpen voor de constructie van een (deels beweegbare) fiets- en wandelbrug over de Schelde. De voorbije maanden werd door stad Antwerpen en De Vlaamse Waterweg NV het bestek hiervoor verder uitgewerkt.

Binnen de werkbank Scheldebrug kregen verschillende stakeholders, waaronder Alfaport Voka, de mogelijkheid om hun bezorgdheden, met name rond de impact voor de scheepvaart, naar voor te schuiven. Het bestek werd op basis van deze dialoog bijgestuurd.

Tijdens de afsluitende werkbank die plaatsvond op 13 december werden de aanbestedingsvorm ‘Design Build Maintain’ (DBM) en de gunningsprocedure toegelicht. Volgens de planning zal in de eerste helft van 2024 de aanbesteding starten, om te landen met een gemotiveerde gunningsbeslissing in april 2026.

De toekomstige brug zal ter hoogte van de Kennedytunnel komen. Ze zal het Ringfietspad en Nieuw Zuid op de rechteroever en de Beatrijslaan op Linkeroever en de fietsroutes richting het Waasland met elkaar verbinden. Dit project maakt deel uit van de Grote Verbinding en zou in 2029 afgerond moeten zijn.

Klik hier voor meer info

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Tia Meyvis 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

tia.meyvis@voka.be

Tel: +32 3 206 58 67