Alle artikels

Oosterweelwerken op Rechteroever

Het startsein van de Oosterweelwerken op rechteroever is gegeven met de bouw van de Bypass. In mei 2024 staat eveneens de aanleg van de kanaaltunnels op de planning. Daarom nodigt Lantis bedrijven uit op een infosessie om de impact en hinder van deze werken toe te lichten.

Deze maand is Lantis, de bouwheer van de Oosterweelwerken begonnen met de bouw van de Bypass, de tijdelijke snelweg naast de R1 tussen de knooppunten Antwerpen-Noord (A12 x E19) en Antwerpen-Oost (E313 x R1). Vanaf 11 maart zal er één rijstrook afgesloten worden op de R1 richting Nederland ter hoogte van het Sportpaleis. Er zullen dan nog drie (tot 3,20 meter versmalde) rijstroken inzetbaar zijn. De aanleg van de Kanaaltunnels, die een verbinding zullen vormen tussen de Kanaaltunnels en het Oosterweelknooppunt, staan gepland op te starten in mei 2024.

Lantis organiseert op 29 februari 2024 van 16.00 tot 19.00 in het Havenhuis (gelegen aan het Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen) een infosessie om iedereen voor te bereiden op de impact en hinder van deze werken. Deze sessie is bedoeld voor bedrijven die zich in de hinderzone bevinden van deze aankomende werken (de bedrijven in de groene zone gemarkeerd op het kaartje onderaan het formulier). Aanmelden is nog mogelijk via het inschrijfformulier op de website van Lantis. Daarnaast is er ook op de website van Lantis meer info terug te vinden over de aanleg van de Bypass en de verkeershinder van deze werken.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Tia Meyvis 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

tia.meyvis@voka.be

Tel: +32 3 206 58 67