Alle artikels

Import Consignment API

De invoering van het nieuwe PN/TS douanesysteem zal ook grote impact hebben op het werkproces van douanevertegenwoordigers, expediteurs en ontvangers van goederen. Daarom voorziet het IRP in een oplossing, via de IRP User Interface, maar ook via de Import Consignment API.

Behalve voor scheepsagenten en terminals heeft de invoering van het nieuwe PN/TS douanesysteem ook een grote impact op het proces dat douanevertegenwoordigers, expediteurs of ontvangers van goederen moeten volgen om goederen die via de havens binnenkomen douanetechnisch af te handelen. Ook dat proces wordt complexer, met meer processtappen en meer data. Zonder een goede voorbereiding en IT oplossing dreigt de werklast en daarmee ook de kosten voor deze partijen uit de hand te lopen.

Het Inbound Release Platform voorziet voor hen in een oplossing, via de IRP User Interface, maar ook via de Import Consignment API. Hierdoor deelt het IRP data en statusupdates over aangiften, controle en vrijgave met de bedrijven in het hinterland, waardoor ze hun aangiften efficiënter en kwaliteitsvoller kunnen opmaken. Ook de transportplanning kan ermee worden geoptimaliseerd.

Op 21 mei en 20 juni worden digitale infosessies georganiseerd over wat het Inbound Release Platform kan betekenen voor bedrijven in het hinterland. Schrijf in voor de sessie in het Nederlands (op 20 juni 15u) of in het Engels (21 mei 14u).  

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Eric Verlinden 

Projectmanager The Way Forward

eric.verlinden@voka.be

Tel: +32 3 206 58 69

Eric Verlinden Alfaport Voka