Alle artikels

The Way Forward: Inbound Release Platform

De ontwikkeling van het IRP loopt volgens plan. De eerste processen worden ondertussen ook getest. De implementatie van het platform op 10 juni blijft de doelstelling.

De ontwikkeling van het IRP loopt volgens plan. De eerste processen worden ondertussen ook getest. De implementatie van het platform op 10 juni blijft de doelstelling. Dat is haalbaar indien ook aan douanezijde dringend actie wordt ondernomen. De 6 noodzakelijke aanpassingen aan de douanesystemen die eerder werden overeengekomen moeten tijdig ontwikkeld, getest en opgeleverd worden. Alfaport Voka blijft daarover in overleg met de douane en hoopt op heel korte termijn hierover een vaste planning overeen te komen.
Alfaport Voka dringt ook aan bij de douane om in de maand januari de finale versie van de voor PN/TS relevante ‘Message Implementation Guides’ (MIG PN/TS en MIG REN) te publiceren. Deze zijn nodig om de nieuwe versie van de ‘IRP Implementation Guide’ later deze maand te kunnen publiceren en daarin alle finale technische details op te nemen die de bedrijven nodig hebben voor hun ICT-ontwikkeling.

Vanaf 15 maart zal gestart worden met ketentesten in samenwerking met enkele testbedrijven. Rederijen, scheepsagenten, terminals of softwareontwikkelaars die graag mee het IRP willen testen, kunnen zich daarvoor melden op twf.aw@voka.be.

Naast de technische ontwikkeling van het IRP werd de afgelopen weken ook hard gewerkt aan de voorbereiding van het onboardingsprogramma. Vanaf begin februari zullen bedrijven actief uitgenodigd worden om zich daarvoor in te schrijven. Het programma bevat naast contractuele stappen ook technische testen en een opleidingstraject voor de medewerkers.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Import Consignment API

De invoering van het nieuwe PN/TS douanesysteem zal ook grote impact hebben op het werkproces van douanevertegenwoordigers, expediteurs en ontvangers van goederen. Daarom voorziet het

Lees verder »

Neem contact op

Eric Verlinden 

Projectmanager The Way Forward

eric.verlinden@voka.be

Tel: +32 3 206 58 69

Eric Verlinden Alfaport Voka