Alle artikels

The Way Forward: Opleidingen voor scheepsagenten en terminals starten binnenkort.

Als onderdeel van het onboardingstraject voor het Inbound Release Platform starten in mei de eerste opleidingen voor de bedrijven die gebruik zullen maken van IRP en daarvoor ook een contract hebben ondertekend. Er worden twee opleidingsniveaus voorzien.

Voor IRP-users komt er een e-learning pakket. Deze digitale opleiding bevat een algemene introductie tot PN/TS en het IRP. Verder gaat de e-learning in aparte modules dieper in op de nieuwe processen die van belang zijn voor scheepsagenten en terminals. Elk opleidingsonderdeel eindigt met een korte test. Deelnemers kunnen de opleiding volgen vanaf maandag 13 mei.

Ook de IRP-powerusers volgen eerst de online training. Vervolgens worden ze uitgenodigd voor een bijkomende klassikale opleiding van één dag waarin de processen en regelgeving worden uitgediept. Powerusers zullen de coach zijn voor andere IRP-gebruikers in het bedrijf en contactpersoon zijn met de IRP-helpdesk wanneer nodig.

Voor beide opleidingen kunnen IRP-klanten hun medewerkers inschrijven. Details hieromtrent zullen snel meegedeeld worden aan de IRP klanten. De nieuwe processen zijn een grote verandering voor de betrokken bedrijven en hun medewerkers. We raden alle IRP-klanten dan ook aan om voldoende mensen op te leiden. De opleiding is enkel toegankelijk voor IRP-klanten en wordt hun gratis aangeboden.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Import Consignment API

De invoering van het nieuwe PN/TS douanesysteem zal ook grote impact hebben op het werkproces van douanevertegenwoordigers, expediteurs en ontvangers van goederen. Daarom voorziet het

Lees verder »

Neem contact op

Eric Verlinden 

Projectmanager The Way Forward

eric.verlinden@voka.be

Tel: +32 3 206 58 69

Eric Verlinden Alfaport Voka