Alle artikels

Portdiner ‘Night at the museum KMSKA’

Alfaport en Cepa zijn sinds dit jaar trotse partners van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). We hebben ons geëngageerd om het museum – dat sinds de opening al 750.000 bezoekers telde – gedurende drie jaar te ondersteunen en de haven naar deze cultuurtempel te brengen.

Onze ondersteuning maakt hiermee de restauratie van het werk Oosterse Zeehaven van Hendrik Van Minderhout mogelijk. Gisterenavond kregen we, in sneak preview, dit werk in volle restauratie te zien. Daarnaast was er een korte rondleiding door de tentoonstelling “Knappe Koppen”.

Tijdens het diner in de unieke Keyserzaal vertelde Bart De Clerck over ‘zijn’ Camino naar Santiago de Compostella. Met zijn tocht, waarop hij door verschillende havenmensen werd begeleid, vulde hij een belofte in aan een geliefde vriend. Ter nagedachtenis zette hij de werking van vzw ‘Stop darmkanker’ van dr. Colemont, onze tweede extra gast, in de kijker. Dr. Colemont had maar één boodschap voor de aanwezigen en dat was de oproep: DOE DE TEST.  Een op de twintig mensen krijgt namelijk ooit het verdict darmkanker. Een simpele test kan heel veel leed voorkomen maar in België neemt nog geen 50% van de bevolking deel aan de gratis screening. Deze hallucinante cijfers zetten de aanwezigen tot nadenken.

De LinkedIn post over dit onderwerp

Deel jouw mening over dit onderwerp via onze LinkedIn-post.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Saskia Bultiauw

Community Manager Alfaport Voka

saskia.bultiauw@voka.be

Tel: +32 3 206 58 72

Saskia Bultiauw