Alle artikels

Campagne waarschuwt havenmedewerkers voor medewerking aan drugtrafiek

Vandaag lanceren Alfaport Voka en CEPA de campagne ‘Snel bijverdienen?’ met een animatiefilm.
Die wil havenmedewerkers uit verschillende jobs en bedrijven bewustmaken van de gevaren van een samenwerking met drugscriminelen. De verhaallijn werd opgesteld in samenwerking met de bevoegde politiediensten.

Meewerken aan drugshandel loopt vroeg of laat altijd slecht af.

De toegenomen drugshandel met haar spiraal van geweld bedreigt zowel de veiligheid van onze medewerkers en ondernemingen als het imago van onze sector. Daarom schaalt de Antwerpse private havengemeenschap (Cepa en Alfaport Voka) haar sensibiliseringsinspanningen op.

Het startschot wordt vandaag gegeven met het eerste hoofdstuk: ‘Snel bijverdienen?’. Daarin worden de verschillende doelgroepen opgeroepen om zich nooit te laten verleiden ‘om snel iets bij te verdienen’, en ontvangen zij tips over hoe te reageren en zichzelf te beschermen tegen drugscriminelen.

De actie past in de ruimere en langlopende campagne “Onze haven drugsvrij”. Die wordt via diverse kanalen gevoerd omdat Cepa, Alfaport VOKA en de vakbonden zich ervan bewust zijn dat het nodig is om de boodschap te blijven herhalen, in het belang van de hele havengemeenschap. Ook wil Cepa met deze actie het anonieme meldpunt nog eens onder de aandacht brengen. Daar kunnen havenmedewerkers en bedrijven verdachte situaties anoniem melden (www.onzehavendrugsvrij.be).

Bekijk hier het filmpje

Meer info over de campagne op www.cepa.be/snel-bijverdienen

Neem contact op

Dr. Stephan Vanfraechem 

Algemeen directeur Alfaport Voka

stephan.vanfraechem@voka.be

Tel: +32 3 206 58 70

Dr. Stephan Vanfraechem