Alle artikels

Aanpassing havenverkeersverordening haven van Antwerpen

Sinds 1 september 2021 wordt de havenverkeersverordening toegepast in de haven van Antwerpen. Momenteel ligt een wijzigingsbesluit voor om tegemoet te komen aan vastgestelde hiaten en verbeterpunten bij toepassing van deze verordening.

Dit reglement beschrijft de verplichtingen voor havenvoertuigen die gebruik willen maken van de openbare weg op beide oevers in de Antwerpse haven. Momenteel ligt een wijzigingsbesluit voor om tegemoet te komen aan vastgestelde hiaten en verbeterpunten bij toepassing van deze verordening. Het gaat onder meer over aanpassingen aangaande de wegcategorisering, het optrekken van de duurtijd van vergunningen, een beladen relocatie over korte afstand, een optrekking van de breedtevoorwaarden voor begeleiding van 3 naar 3,5 meter en het supprimeren van de verplichte inschrijving als ”havenvoertuig aard PO” bij de DIV.

Tevens zou de toegelaten lengte en massa van havenvoertuigen in categorieën A4/B4 wijzigen naar de voorwaarden die gesteld worden aan LZV-combinaties. Hierop zou het ruimtelijk toepassingsgebied aangepast worden met de inclusie van de A12 die aantakt op de R2 door de Frans Tysmanstunnel.

Klik hier om het huidige besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de verordening voor het verkeer van havenvoertuigen in de haven van Antwerpen te downloaden.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Tia Meyvis 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

tia.meyvis@voka.be

Tel: +32 3 206 58 67