Alle artikels

Wetsvoorstel wijziging AWDA goedgekeurd !

Op 4 april ll werd het wetsvoorstel tot wijziging van de algemene wet douane en accijnzen (AWDA) goedgekeurd in het federale parlement. Hiermee worden administratieve sancties voor kleinere fouten mogelijk.

Het wetsvoorstel werd met 124 stemmen voor en 10 onthoudingen goedgekeurd. De Antwerpse private havengemeenschap is blij met deze eerste stap maar Alfaport Voka en de leden-verenigingen willen nog verdere stappen zetten. De AWDA en in het bijzonder het sanctiebeleid moet in zijn geheel herzien worden. Tijdens de bespreking drongen verschillende politieke partijen van zowel meerderheid als oppositie daarop aan. In zijn repliek beloofde minister van Financiën Vincent Van Peteghem hier ook werk van te maken en nog deze legislatuur een initiatief te nemen voor een breed samengestelde commissie met experten en vertegenwoordigers van de sector om zo’n volledige herziening uit te werken.

De bespreking en tussenkomsten kan in de opname van de plenaire vergadering van 4 april bekeken worden (vanaf  minuut 48 en 24 seconden).

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Jan Van Wesemael

Senior Advisor Customs & Compliance

Jan.VanWesemael@voka.be

Tel: +32 3 206 58 68