Alle artikels

Coalitie havenbedrijven wil nachttransporten verdubbelen!

Een aantal grote bedrijven in de Antwerpse haven bundelt de krachten om meer vracht ’s nachts te verwerken. Momenteel gebeurt 12% van de transporten ’s nachts, maar Alfaport Voka en de overige coalitiepartners streven naar een verdubbeling van dat aandeel.

De terminals aan het Deurganckdok zijn al sinds 2017 24/7 open langs de landzijde, maar buiten de haven is dat nog niet het geval. Transporteurs staan vaak voor gesloten poorten in het hinterland. De coalitie roept dan ook verladers, transporteurs en magazijnen op om mee in het verhaal te stappen.

Het project nachttransport van de Antwerpse private en publieke havengemeenschap startte in 2017 en tikt vandaag af op 12% nachttransporten. De ambitie is om tot een betere spreiding te komen van de truckvolumes en de bestaande capaciteit beter te gebruiken bijvoorbeeld tussen 18:00 en 06:00 uur. Dit is misschien niet voor iedereen mogelijk maar Alfaport Voka en Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland zoeken alvast transportbedrijven, magazijnen, verladers, productiesites die samen hun schouders willen zetten onder nachtlogistiek en het bestaande volume samen willen verhogen. Momenteel wordt onderzocht wat die verdere groei tegenhoudt en hoe die hindernissen zouden kunnen weggewerkt worden.

Lees hier de oproep.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Tia Meyvis 

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

tia.meyvis@voka.be

Tel: +32 3 206 58 67