Alle artikels

Onboardingsproces voor het Inbound Release Platform gestart

Alfaport Voka roept alle scheepsagenten en terminals in Antwerpen, Gent en Zeebrugge op om in te tekenen op het Inbound Release Platform.

Op 12 en 13 februari ontvingen alle scheepsagenten en terminals in Antwerpen, Gent en Zeebrugge een uitnodiging om het onboardingproces voor het Inbound Release Platform te starten. Dit onboardingproces bestaat uit drie delen:

  • Een contractueel deel betreft het tekenen vóór 10 maart van een Letter of Intent als start van het onboardingproces. Daar hoort ook een inlichtingenfiche bij, met bedrijfsgegevens en contactpersonen. Daarna volgt de ondertekening van het contract, later gevolgd door de eerste facturatie.
  • Een technisch deel waarin bedrijven een aantal technische testen op het IRP-testplatform doorlopen om er zeker van te zijn dat de communicatie met het IRP en de douanesystemen voor elk van de bedrijven vlot verloopt. Voor bedrijven die voor software- of netwerkdiensten beroep doen op een onderaannemer, wordt ook die betrokken bij deze technische testen.
  • Een opleidingsdeel waarin het IRP-team voorziet in verplichte opleidingen voor gebruikers van het Inbound Release Platform. De opleiding zal bestaan uit een e-learning cursus voor de gewone gebruikers, aangevuld met een klassikale opleiding voor de powerusers.

 

Samen met de nieuwste versie van de IRP-Business Implementation Guide (IRPBIG) en de IRP-Message Implementation Guide (IRPMIG), werd op 26 februari ook de testplanning gepubliceerd. Beide Implementation Guides kan je hier donwloaden.

Het IRP-testplatform is beschikbaar vanaf 10 maart voor alle bedrijven die hun eigen ontwikkeling willen testen.

Derde feedbacksessie

Voor de technici bij de havenbedrijven en hun software- en netwerkpartners organiseert het IRP-team op 29 februari ook nog een derde technische feedbacksessie. Deze sessie verloopt digitaal en in het Engels. We belichten er de belangrijkste aandachtspunten uit de IRPMIG en er zal ook tijd zijn voor vragen. 

Inschrijving derde feedbacksessie IRP

Deze sessie wordt digitaal georganiseerd in het Engels op 29 februari 2024.

Deel dit artikel

Andere gerelateerde artikels hierover

Neem contact op

Eric Verlinden 

Projectmanager The Way Forward

eric.verlinden@voka.be

Tel: +32 3 206 58 69

Eric Verlinden Alfaport Voka